Welcome!

This blog is dedicated to my children, siblings , close relatives, close friends and to everyone who appreciate and enjoy the beauty of sharing. All have been tested @ my kitchen , which suits my family taste. Hope it suits yours too and thanks for stopping by.



Hello,

Blog ini dipersembahkan untuk anak2 ku, saudara2 ku , sepupu2, temen2 dekat , semua orang yang menghargai dan menikmati indahnya "Berbagi". Semua resep2 ini telah di coba di dapur saya, cocok dengan selera keluarga saya, harapan besar saya, semoga sesuai juga dengan anda .Terima kasih untuk mampir ke blog saya.










Tuesday, April 5, 2011

Crunchy raisin pecan oatmeal cookies

Recipe adapted from bakewise.
Resep diambil dari bakewise.

you need:
88 g pecans
1 tbsp butter
1/8 tsp fine salt
60 g raisin
187 g all purpose flour, sifted
5 g baking powder,sifted
1 g ground cinnamon,sifted
0.5 g grated nutmeg,sifted
190 g butter (original recipe use vegetable shortening)
198 g coarse sugar
108 g brown sugar
1 large egg (60 g included shell)
5 ml water
10 ml pure vanilla extract
130 g Quaker quickcook oatmeal, roasted on a pan under low heat.


Bahan-bahan:
88 g pecan
1 sdm mentega
1/8 sdt garam halus
60 g kismis
187 g tepung terigu serba guna, ayak
5 g baking powder,ayak
1 g bubuk kayu manis,ayak
1/2 g bubuk pala, ayak
190 g mentega (resep asli menggunakan mentega putih)
198 g gula pasir putih
108 g gula pasir coklat
1 butir telor ( 60 g termasuk cangkang)
5 ml air
10 ml vanilla murni
130 g havermut quaker, sangrai

method:
1. Roast pecans for 10 minutes in a pan, stir in butter and salt, when cool, coarsely chop, set aside.
2. Preheat oven to 160 C , line parchment paper on the baking sheet.
3. mix flour, salt, baking powder, cinnamon, roasted Pecans, raisin, oatmeal and  nutmeg together.
4. Cream butter for 2 minutes, annd in both sugar, beat until fluffy
5. break egg into a bowl, beat in water and vanilla by using a fork. Blend the misture into butter n sugar
6.Stir in flour mixture until well blended. Cover the dough with clingwrap and chill about 30 minutes.
7. take a teaspoon of dough at a time, using 2 teaspoons shape into a ball (Do not flatten-It will naturally melt in the oven), place on the prepared baking sheet. space them apart, they spread.
8. place in the oven bake for 15 minutes until golden brown. Allow to cool on the sheet for 2 minutes, then remove to a cooling rack.

Caranya:
1. Sangrai pecan dengan api ekcil kira-kira 10 menit, masukkan mentega dan garam, aduk hingga rata, saat telah dingin, cincang kasar, sisihkan
2. panaskan oven hingga mencapai suhu 160 C , tatakan kertas roti didasar loyang.
3. campurkan semua bahan kering, tepung terigu, baking powder, kayu manis, bubuk pala, pecan dan havermut.
4. kocok mentega selama 2 menit lalu masuukan dua jenis gula , kocok hingga lembut dan enteng
5.pecahkan telor di mangkok, gunakan garpu kocok kedalam air 5 ml dan vanila murni 10 ml, masukkan ke dalam campuran mentega, aduk hingga rata.
6. masukkan campuran tepung, aduk hingga rata dengan sendok kayu, lalu tutup dengan plastik , masukkan ke dalam kulkas selama 30 menit.
7. gunakan 2 sendok kecil, ambil sesendok demi sesendok, bentuk menjadi bulat, (kueh akan gepeng dengan sendirinya) letakkan di loyang yang telah di siapkan tadi, beri jarak, karena kuehnya mekar.
8. Panggang selama 15 menit, atau warnanya coklat ke emasan. biarkan dingin di loyang 2 menit, lalu pindahkan ke rak jaring untuk di dinginkan. simpan di dalam toples kedap udara.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...