Welcome!

This blog is dedicated to my children, siblings , close relatives, close friends and to everyone who appreciate and enjoy the beauty of sharing. All have been tested @ my kitchen , which suits my family taste. Hope it suits yours too and thanks for stopping by.



Hello,

Blog ini dipersembahkan untuk anak2 ku, saudara2 ku , sepupu2, temen2 dekat , semua orang yang menghargai dan menikmati indahnya "Berbagi". Semua resep2 ini telah di coba di dapur saya, cocok dengan selera keluarga saya, harapan besar saya, semoga sesuai juga dengan anda .Terima kasih untuk mampir ke blog saya.










Sunday, December 19, 2010

Minced meat steam Rice


This steam rice taste wonderful for my family, just need to be serve with soup.

Nasi tim ini sangat cocok bagi keluarga saya, cukup disajikan dengan semangkok soup.




You need:
2 cups uncooked rice, washed, rinsed, drained
2 cups water
1/8 tsp salt
300 g Minced meat
5 shallots. chopped
1 garlic chopped
1 tbsp cooking oil
2 tbsp sweet soya sauce
1 tbsp light soya sauce
1/8 tsp salt
1/8 tsp white pepper powder
2 spring onion, finely cut

12 dried shitake Mushroom
2 cm ginger
1 garlic, smash
1 tbsp light soya sauce
water, for boiling the dried mushroom

Bahan2:
2 gelas beras, cuci, tiris.
2 gelas air untuk tanak nasi.
1/8 sdt garam halus
300 g daging cincang
5 siung bawang merah, cincang halus
1 siung bawang putih , cincang halus
1 sdm minyak sayur, untuk menumis
2 sdm kecap manis ABC
1 sdm kecap asin encer
1/8 sdt garam
1/8 sdt bubuk lada putih
2 batang daun bawang, iris halus

12 jamur shitake kering
2 cm jahe tua
1 siung bawang putih, keprek
1 sdm kecap asin encer
Air bersih untuk godok jamur kering.


Method : caranya:
1. Pour in dried mushroom, ginger, garlic and light soya sauce in boiling water, lower the heat and cook for 25 minutes. set aside let it cool, drained and cubed. Keep the drained water for adding into the rice.
1. didihkan air, masukkan jamur kering, jahe, kecap asin encer, lalu kecilkan api kompor, dan godok selama 25 menit, sisihkan biarkan dingin, angkat dan potong dadu kecil2. air sisa rebusan jamur jangan di buang, karena akan digunakan pada saat menanak nasi.

2. Heat the wok, pour in oil, add in shallots and garlic, fry till fragrance, add in the minced meat, keep frying until all the liquid evaporated. add in sweet soya sauce, light soya sauce, salt , white pepper powder and cubed mushroom, stir until it well mix. pour in spring onion, set aside.
2. Panaskan minyak, tumis bawang merah bawang putih hingga harum, masukkan daging cincang, tumis hingga kering. baru kemudian masukkan kecap manis ABC, kecap asin encer, garam, bubuk lada putih, dan jamur yang telah di potong dadu. aduk hingga tercampur rata, masukkan daun bawang dan angkat.


3. cook the rice with water n salt, until all the water absorbed. set aside
3. Aron nasi dengan air dan garam, sampai airnya habis, angkat dan sisihkan.

4. Prepare 8 Ramekins, Divide cooked minced meat equally into it, cover with half cooked rice and steam for 15-20 minutes. Serve hot with soup winter melon (click here)
4. Siapkan 8 mangkok tahan panas, bagi dengan rata daging matang ke dalamnya, ditutup dengan nari aronan tadi. Kukus selama 15-20 menit. Sajikan panas dengan sup winter melon (kilik sini)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...