Welcome!

This blog is dedicated to my children, siblings , close relatives, close friends and to everyone who appreciate and enjoy the beauty of sharing. All have been tested @ my kitchen , which suits my family taste. Hope it suits yours too and thanks for stopping by.



Hello,

Blog ini dipersembahkan untuk anak2 ku, saudara2 ku , sepupu2, temen2 dekat , semua orang yang menghargai dan menikmati indahnya "Berbagi". Semua resep2 ini telah di coba di dapur saya, cocok dengan selera keluarga saya, harapan besar saya, semoga sesuai juga dengan anda .Terima kasih untuk mampir ke blog saya.










Friday, November 12, 2010

Kimchi

Korean delicacy .Modified from K.Lay's recipe.
makanan khas Korea







Ingredients :
1/2 Kg Chinese cabbage
50 g radish, shredded
75 g carrot , shredded
20 g chives
5 spring onions, divided the bottom pasrt (white colour) from the top part (green colour)
5 cloves garlic
3 cm old ginger
10 pcs big chilly
1 tbsp sugar
1 cup coarse sea salt

Bahan2 :
1/2 kg sawi putih China
50 g lobak, serut halus panjang
75 g wortel, serut halus panjang
20 g daun Kuchai, potong tipis memanjang.
5 batang daun bawang, belah memanjang, (sisihkan bagian putih untuk di giling dengan cabe)
5 siung bawang putih
3 cm jahe tua
10 batang cabe besar
1 sdm gula pasir
1 cup garam dapur






Method:
1. Cut cabbage
2. Sprinkle cabbage with salt .Place cabbage in a deep bowl; fill bowl with water to cover cabbage.Leave for 4 hours.
3. Grind together Chilly, the white part/bottom part of spring onion, ginger and sugar.
4. Rinse cabbage under running water and squeeze out excess water. Repeat 3 times. Taste to ensure that cabbage is not too salty.
5. Mix the grinded chilly mixture with radish, carrot, chives,and spring onion together. Rub on leaves of cabbage.
6. Keep in container in a refrigerator to ferment. Ready to be eaten on day two.

caranya:
1. potong sawi putih, sediakan mangkuk kaca. masukkan sawi putih.
2. taburkan garam ke sawi putih, tuang air hingga semua sawi putih terendam dalam air, rendam selama 4 jam.
3. giling, cabe, bagian putih dari daun bawang , jahe, bawang putih dan gula hingga halus.
4. bilas sawi putih yang telah di rendam 4 jam tadi dengan air ledeng, bilas 3 kali, agar rasa asin nya terbuang. Coba icip kalau sayur masih terlalu asin, bilas sekali lagi. peres perlahan dan tiris agar airnya hilang.
5. aduk rata campuran cabe dengan lobak ,wortel, daun bawang dan daun kuchai. oleskan ke daun sawi putih.
6. masukkan dalam mangkok gelas/beling yang bertutup, simpan dalam kulkas. Siap di makan setelah hari ke 2

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...